Hvad er et kontraktstyringssystem?

Et kontraktstyringssystem er et stykke software (SaaS), der hjælper med at opbevare og håndtere juridiske aftaler såsom kontrakter med leverandører, lejemål, samarbejdspartnere eller licensaftaler. Programmet fornemmeste opgave er at kunne strømline de administrative opgaver, og reducere overhead ved at give dig et samlet billede af hver enkelte proces af de pågældende kontrakter.

Derfor er kontraktstyring fordelagtigt for virksomhedsejere

Kontraktstyring er en væsentlig disciplin enhver virksomhed bør mestre, og et kontraktstyringsværktøj er kan gøre denne proces meget lettere. COMAsystem leverer f.eks. et stykke software der kan være med til at styre kontraktanmodninger, indfange data relateret til kontrakten samt oprettelse af kontrakt og forhandling. Dermed kan værktøjet efterfølgende følge kontrakten, når den skal revideres og igennem en eventuel godkendelsesproces. Som virksomhed får du derfor et langt bedre overblik over statussen for en bestemt kontrakt, og ydermere letter det også rapportering og overholdensen af de enkelte kontrakter.

De fleste kontraktstyringssystemer vil give virksomhedsejere notifikationer så snart, der opstår kritiske datoer i forbindelse med en kontrakt. Det kunne eksempelvis være fristen for en kontraktfornyelse eller udløb af den. De bedste styringsværktøjer til håndtering af dokumenter og kontrakter sørger for et automatiseret og digitalt flow gennem hele kontraktens livscyklus.

For lige at opsummere fordelene:

  • Sikker håndtering af persondata, dokumenter og kontrakter
  • Overblik over alle kontrakter samlet ét sted
  • Undgå at kontrakter forfalder, så du ikke mister aftaler eller får rykkergebyr
  • Automatisk fornyelse af udvalgte kontrakter
  • Omkostningsbesparende

Persondataforordning

Om ikke så længe træder der en nye EU persondataforordning i kraft, som påvirker alle virksomhedsejere. Det bliver nemlig lovpligtigt at skulle opbevare sine data, kontrakter og aftaler sikkert og utilgængeligt for andre. Selv en medarbejder ansøgning skal opbevares fysisk i et pengeskab – derfor bliver sikker elektronisk styring af kontrakter helt sikkert fremtiden for alle virksomheder i Danmark og EU.

Let kontraktstyring gennem software

Til at håndtere dine fremtidige kontrakter, så de stemmer overens med den nye persondataforordning, har COMAsystem udviklet et stykke software. Deres kontraktstyringssystem kan tilpasses behov ud fra 4 smarte moduler, og overholder selvfølgelig persondataforordningen ift. dokumentopbevaring, når de opbevares i COMAsystem. De fire moduler er opdelt i køb, salg, service og personale. Det betyder alt efter type virksomhed og behov, så kan man skræddersy opsætningen af ens kontrakter og hvordan data indsamles og kontrolleres. Endvidere er der support, så man altid kan få hjælp til at finde sine kontrakter. De er klart anbefalelsesværdige – vi bruger allerede deres system i vores virksomhed, da vi gerne vil komme på forkant med den nye forordning.

kontraktstyringsværktøj