Et batteri har gjort det muligt at gemme strømmen og gemme den, til vi får brug for den igen. De fleste af os ved, at det er nødvendigt at oplade et batteri gentagne gange, hvis man ønsker at få den længste levetid på sit batteri. Et VARTA batteri har en lang levetid, hvilket giver en bedre performance i den sidste ende. Et fladt batteri opdages jo ofte altid en smule for sent, og hvorfor ikke udskyde dette længst muligt.
Lang levetid med et VARTA batteri
En bil er ikke meget værd uden strøm. Mange kender eller har stået i en situation hvor der af en eller anden grund ikke har været mere strøm tilbage på bilbatteriet. Dette skyldes jo som regel, at man er kommet til at glemme og slukke lygterne på bilen. Dette vil uundgåeligt aflade ethvert bilbatteri i løbet af en hel nat. Bilbatterier fra VARTA kommer i mange forskellige størrelser og modeller. Derfor er det ofte nødvendigt at konsultere enten producenten eller en mekaniker, hvis det bliver aktuelt at udskifte batteriet.
Et batteri fra VARTA gemmer elektriciteten, så det er muligt bruge i fremtiden. Dette er en gammel teknologi, som været udslagsgivende for mange af menneskets bedrifter. Et bly/syre-batteri fungerer som ved, at der konstant er en skiftende opladnings- og afladningsproces. Når et batteri sluttes til eksempelvis en bil, så er afladningsprocessen allerede begyndt. Det er selvfølgelig vigtigt at påbegynde opladningen inden, at batteriet er helt afladet.
Et bilbatteri skal behandles med respekt
Et batteri kan genoplades ved, at det sættes til strøm. Ved en fuld opladning genoprettes den kemiske forskel mellem pladerne og sætter batteriet i stand til at levere fuld energi. Det er muligt at genoplade et bly/syre batteri mange gange, hvilket selvfølgelig sikrer en lang og stabil levetid. Et batteri er dog ikke helt ufarligt. På grund af batteriets indhold af svovlsyre er det vigtigt at opbevare batteriet i et ventileret rum. Pas på med flammer og gnister i nærheden af batterier, da der ikke er en væsentlig fare for eksplosioner. Det er selvfølgelig vigtigt at være ekstremt forsigtig, når man håndtere et bilbatteri. Det anbefales altid at man læser brugsanvisningen og eventuelt overlader det til professionelle. Skulle man alligevel komme i nærkontakt med bilbatteriets indre, så er det vigtigt at skylle med masser af vand. Gerne i længere end 15 minutter og søg selvfølgelig lægehjælp.